OveRdR

Ook al vind ik het altijd superraar als mensen op dit soort informatieve pagina’s ineens in de derde persoon over zichzelf gaan lullen, doet hij het toch maar, afgewisseld met delen waarin ik wel gewoon over hemzelf praat.

Remco de Ridder (1983) is schrijver van uiteenlopend werk: ik doe klussen als copy- en ghostwriter en schrijft regelmatig opiniestukken, die zo nu en dan worden gepubliceerd in de Volkskrant of Het Parool. Het is niet zo dat hij exclusief voor die kranten schrijft of wil schrijven, maar dat is waar mijn stukken vooralsnog geplaatst zijn. Ja oké, er was ook een keer een kort dingetje in Vrij Nederland, een vraag aan Arnon Grunberg over de gezondheidsrisico’s die verbonden zijn aan het eten van een kapsalon. En er stond een keer een lezersbrief van me in NRC, wat ironisch is, want hij leest die krant zelden. Maar dat zal ik niet te hard zeggen, want je weet maar nooit wat de toekomst nog brengt.

Prestatie van grootste formaat is toch wel de autobiografische roman die Remco schreef over angst en de ramp met vlucht MH17, waarbij zijn halfzus met haar gezin omkwam. Het boek heet ‘Een sky full of gedoofde lichtjes’, en onder de pagina ‘Een sky full of gedoofde lichtjes’ op deze site is er meer informatie over te vinden.

Terug naar Remco en mij. We werken momenteel aan een tweede boek, dat voorlopig ‘Middelman’ heet en publiceren in de tussentijd stukken tekst die op deze site terug te lezen (zullen) zijn.